حلوای اوماج یک حلوای سنتی ترکی است که عمدتاً در اردبیل و ارومیه، زنجان و گرگان با روشی متفاوت آردسازی و اوماج تهیه میشود. حلوای سنتی ترکی مخصوص استان آذربایجان است. این حلوا به صورت سنتی در زنجان، ارومیه، اردبیل و گرگان طبخ می شود. طرز تهیه حلوا اوماج با سایر حلواها کمی متفاوت است. حلوای اوماج معمولاً با شیر درست میشود و اصل تبدیل آرد به شکل اوماج این است که برای درست کردن گلولههای آرد، شیر اضافه میکنیم. اگرچه طرز تهیه این حلوا در جزئیات کمی متفاوت است، اما مرحله اولیه تهیه آرد حلوا اوماج همیشه با شیر درست می شود. 1 قاشق غذاخوری پودر کاری، ⅓ پیمانه گل رز. طرز تهیه حلوای عماج مجلسی. برای تهیه حلوای اوجاج سیتی شکر و آب را در قابلمه بریزید و بگذارید بجوشد تا حل شود.زعفران و گلاب را اضافه کنید و قبل از اینکه بجوشد حرارت را خاموش کنید.آرد و زردچوبه را در سینی ریخته و روی آن شیر بریزید یا بپاشید و کم کم با آرد مخلوط کنید تا آرد گلوله یا به اصطلاح موج بزند. 3-4 صبر کنید تا آرد خشک شود. یک یا دو بار امواج را برگردانید تا کاملا خشک شوند. اوماج را در مخلوط کن بریزید و هم بزنید تا به اندازه ماسه شود اما پودر نشود. تابه را روی حرارت بگذارید و روغن مایع را اضافه کنید تا داغ شود. روی حرارت متوسط قرار دهید و اوماج را به تابه اضافه کنید و 10 دقیقه تفت دهید. یک دقیقه تا خامی از بین برود. می توانید تفت را بیشتر ادامه دهید تا رنگ اوماج به شکل خامه شکلاتی در بیاید، شهد را کم کم اضافه کنید و در حین هم زدن حلوا یکدست شود، شعله پخش کن را روی حرارت ملایم قرار دهید. در ظرف را با بخار پز بپوشانید و روی شعله پخش کن به مدت 1 ساعت قرار دهید تا دم بکشد. حلوا را هر 10 دقیقه چند بار هم بزنید تا نچسبد. حلوای اوماج مانند حلواهای دیگر خمیری و نرم نیست و بافت حلوای اوماج باید زیر دندان احساس شود. حلوای اوماج با شیره انگور، مواد لازم برای حلوای اوماج با شیره انگور، آرد گندم دوبار الک شده، شکر 1 پیمانه، آب انگور 1/2 پیمانه، شیر 1/2 پیمانه، 1 لیوان آب، 1 پیمانه روغن مایع، ½ پیمانه گلاب زنجبیل 1/3 پیمانه زعفران آماده 1 قاشق چایخوری طرز تهیه حلوای اوماج با آب انگور طرز تهیه حلوا از قبلوقتی شکر در آب حل شد، آب آن را اضافه کنید یا می توانید شکر و آب را با یک فنجان آب هل پودر شده، نصف قاشق چایخوری زعفران یا زردچوبه، 3 قاشق غذاخوری گل رز، ¼ فنجان کره، 100 گرم نمک جایگزین کنید. طرز تهیه حلوای اومگ، آرد ترکی و نمک ¼ قاشق چایخوری را در سینی بزرگی بریزید و 3-4 قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و خوب ورز دهید و کم کم اضافه کنید و مخلوط کنید تا آرد یک گلوله شود. آرد را در مخلوط کن بریزید تا پودر و ماسه شود. شکر و آب را در قابلمه ای بریزید و به مدت 10 دقیقه بجوشانید تا شکر کاملا حل شود و روغن را در تابه بریزید و حرارت دهید تا داغ شود. بعد از 15 دقیقه کره را اضافه کنید تا حلوا یکدست و یکدست شود و 15 دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید. حرارت را خاموش کنید و در حین هم زدن شربت را اضافه کنید.پودر هل، گلاب و زعفران را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.حلوا در این مرحله خیلی شل است، تابه را روی حرارت برگردانید و 5 دقیقه دیگر حلوا را مدام هم بزنید تا یکدست شود و روغن آن خارج شود. .